Arkivimet e fundit

 • Shaciban – vepër muzikore simfonike revolucionare 

  Unknown author (Drita, 1969-01-26)
  Artikull kritik - Ky artikull sqaron fillimisht se muzika revolucionare “Shaciban” është krijuar në bazë të operës kineze moderne revolucionare. Për rrjedhojë, simfonia “Shiciban” ngre lart heroizmin e proletariatit dhe ...
 • Edhe një herë mbi kërkesat ndaj këngës sonë 

  Angjeli, R.; Dino, Z. (Drita, 1969-01-26)
  Artikull kritik – Ky artikull kritik eshte i konceptuar si nje kritik e ardhur nga letrat e lexuesve, me vërejtje dhe vlerësime për këngët e festivalit të VII-të në Radio. Vërejtjet e bëra do ndihmojnë që kënga jonë ashtu ...
 • Kënga krijohet për masat 

  Stringa, Hamide (Drita, 1969-01-26)
  Artikull kritik - Ky artikull ka në optikën e tij, interesin e madh që bëri që mijëra dëgjonjës në të gjithë Shqipërinë të qëndrojnë pranë radiove, që i bëri spektatorët e kryeqytetit të mbushnin plot sallën e koncerteve, ...
 • Përgatitje për javën e artit në rrethin e Elbasanit 

  Narazani, L (Drita, 1969-01-26)
  Informacion – Informohet se në rrethin e Elbasanit filluan përgatitjet për javën e artit që do organizohet në muajin Mars të këtij viti, në kuadër të 25-vjetrit të çlirimit të atdheut. Vendin kryesor ne program do ta zënë ...
 • Aktivitete dhe aksione artistike në vitin jubilar të 25-vjetorit të çlirimit të Atdheut 

  Pergatitur nga studentja e muzikologjise viti pare , Kristina Samarxhi (Drita, 1969-01-26)
  Artikull informativ – Informohet në mënyrë të zgjeruar se do të zhvillohen aktivitete kulturalo-artistike kombëtare dhe lokale. Këto aktivitete do ti bëjnë jehonë veprës së madhe të Partisë, punës plot vetmohim të klasës ...